Čeprav je v preteklosti veljalo pravilo, da so si sisteme za video nadzor nameščali le tisti, ki so imeli doma podjetje, dandanes to ni več tako. Tudi v Sloveniji se žal povečujejo kraje  in zato je pomembno, da se pravočasno zaščitimo oziroma da zaščitimo svojo lastnino.

Video nadzorni sistem nam tako omogoča učinkovit in enostaven nadzor nad vso napo lastnino. Če se bomo odločili za nakup video kamere, je dobro, da se pred tem pozanimamo o možnostih, ki jih imamo na voljo. Na splet imamo na voljo ogromno podatkov, ki jih lahko pregledamo in preberemo, preden se odpravimo v trgovino.

Pomembno je poiskati prave informacije

Običajno se le malo ljudi spozna na video nadzorni sistem, saj se z njim ne srečujemo vsak dan. Ker smo na začetku nakupa zmedeni in ne vemo, na kaj moramo biti pozorni in kako moramo izbirati svoj novi video nadzorni sistem.

Če imamo možnost, je priporočljivo vprašati za pomoč znanca ali sorodnika, ki video nadzorni sistem že ima. Le tako bomo z gotovostjo kupili primeren sistem za svoje potrebe. Video nadzorni sistem je lahko precej drag, zato moramo pametno izbirati, da si ne bomo ustvarili prevelike stroške.

Video nadzorni sistem lahko namestimo tudi pred domačo hišo

Izredno priljubljen IP video nadzorni sistem

IP video kamere so izredno priljubljene, saj omogočajo visoko ločljivost in s tem dober nadzor nad vsem kar snemamo. Visoka ločljivost nam tako omogoča, da vidimo vse podrobne podatke, ki nas zanimajo. To pomeni, da bomo opazili obraze ljudi, ki se sprehajajo okrog naše hiše. Posnela bo registrske tablice vozil, ki bodo parkirana pred hišo ter celo zelo majhne detajle, ki so na primer na denarju.

Poleg izredno visoke ločljivosti se kamera lahko pohvali s sposobnostjo brezžičnega prenosa podatkov preko omrežja Wi-fi. Vsekakor se omenjene verzije ne priporoča za visoke varnostne sisteme, saj so precej nestabilni in se lahko zgodi, da odpovejo. Za domače uporabnike, pa je to odlična možnost video nadzorovanja.

ADH video nadzorni sistem

Če iščemo cenejšo različico video nadzornega sistema pa bomo raje kupili ADH video nadzorno kamero, ki je precej cenejša od IP video kamere. Poleg tega je nameščanje omenjene video kamere izredno enostavno in ni tako kompleksno kot nameščanje IP video kamere.

Nekateri modeli, ki so se pojavili na trgu imajo že odlično ločljivost, ki ustreza tudi ravni določenih IP modelov. Takšno video kamero bomo hitro in brez težav namestili, saj je povezava preprosta in ne zahteva veliko nastavitev.

Na spletni strani Digitklik si lahko ogledate pestro ponudbo nadzornih kamer.

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja