Če ste se prenasitili zelo obljudenih mestnih plaž in bi letos radi doživeli nekoliko mirnejši dopust, je čas, da razmislite o nakupu pripomočka, ki bi vam to lahko omogočil. Če želite raje uživati na samotni plaži, ker obožujete mir in tišino, je gumenjak odlična rešitev za vas.

Z gumijastimi čolni boste lahko na preprost in zabaven način odkrivali skrite samotne kotičke, zaplavali v kristalno čistem morju in se ne nazadnje še odlično sproščali daleč stran od mestnega vrveža. S pomočjo te naprave boste presenečeni nad tem, kaj vse vam lahko morje še ponudi.

Nakup ali najem gumenjaka

Gumenjaki so vam pri nas na voljo v številnih specializiranih prodajalnah z navtiko. Nekatera podjetja vam poleg nakupa omogočajo tudi izposojo oziroma najem gumenjaka. Cena za najem je odvisna od vsakega ponudnika posebej, obenem pa še od vrsto drugih dejavnikov.

Novi gumijasti čolni so vam na voljo že po zelo dostopnih cenah. Na trgu lahko izbirate med pestro ponudbo. Če takšno napravo kupujete prvič, vam mora pri tem nujno pomagati izkušeni prodajalec. Gumenjaki se med seboj razlikujejo tudi po dolžini. Tisti, ki so dolgi na primer 5 metrov, so primerni, da sprejmejo nekje do 10 oseb.

Potovanje z gumenjakom

Potovanje z gumenjakom

Kakovostni gumenjaki so izjemno vzdržljivi oziroma trpežni. Z njimi lahko povsem varno potujete od zaliva do zaliva ter pri tem raziskujete tudi nekoliko bolj oddaljene in osamljene plaže. Nekateri med njimi so tako veliki, da lahko sprejmejo tudi do dve družini hkrati. Na njih se torej lahko tudi prijetno družite.

Sicer pa so gumenjaki primerni tudi za najrazličnejše vodne športne, na primer za deskanje in smučaje na vodi, za vleko s tubo ter podobno. Vključujejo številne obvezne in dodatne pripomočke, na primer vesla, set za krpanje, tlačilko, čep proti prenapolnjenosti, navigacijske luči z napeljavo ter napeljavo.

Sezona za najem gumenjaka

Gumenjaki so vam na voljo torej tudi za najem. Praviloma jih lahko najamete od julija dalje pa vse do oktobra. Cena je odvisna tudi od meseca najetja. V času največje sezone boste za najem gumenjaka plačali največ.

Najem gumenjaka se vam bolj splača od nakupa v primeru, če ga ne boste uporabljali prav pogosto. Sicer pa se vam bolj splača nakup. Ponudbo za različne vrste gumenjakov si lahko ogledate tudi na spletni strani odličnega ponudnika. Pri njem si lahko kupite še druge uporabne in koristne pripomočke za toplejše dni oziroma za počitnikovanje. Z njim lahko vstopite v kontakt s pomočjo telefona ali pa spletne pošte.

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja