To, da so lesene igrače daleč najbolj priljubljene in najkakovostnejše in ne nazadnje tudi najučinkovitejše, je že zdavnaj znano. Stopimo raje korak dalje. Raziščimo, katere igrače iz lesa so med otroki pa tudi starši najmikavnejša izbira. Nekaj takšnih igrač lahko naštejemo kar na pamet, za nekatere pa morda niti še nismo slišali in torej ne vemo, da sploh obstajajo.

Med otroki so že vrsto let zelo priljubljene lesene kocke – takšne in drugačne, seveda pisane, pobarvane z zdravimi barvami. Najbolj poznane so povsem klasične lesene kocke, ki so nekoliko manjše velikosti, a za krepitev otroških prstkov ravno prav velike. Po drugi strani pa lahko s samo eno večjo leseno kocko prav tako poskrbite za izjemno učinkovito krepitev vsega mogočega pri svojih malih junakih. Izbira lesene igrače z oznako aktivnostna kocka velikanka je izjemno dobrodošla in hkrati ena od najbolj priljubljenih na svetu.

Velikost lesene igrače lahko malčke pozitivno obnori

Zakaj je izbira lesene igrače z imenom kocka velikanka tako priljubljena. Vzrokov je veliko. Že samo zaradi svoje izjemne velikosti lesena kocka obnori še tako zahtevne male junake. In kaj pomeni oznaka 7v1. To pomeni, da z nakupom samo ene lesene igrače lahko dosežete učinkovitost sedmih. Neverjetno!

Mamljiva aktivnostna kocka iz lesa vam ponuja številne dejavnosti. Na njem najdete motorične kroglice, labirint, kocke različnih oblik, abakus, premikajoče se zatiče in kroglice za štetje od 1 do 100 ter še veliko več. Vsaka površina lesene igrače je svet zase. Ne glede na to, na kateri površini se bodo ustavile radovednost in rokice malčkov, je prisotne ogromno zabave in nepozabnih dogodkov. Gre za izjemno izobraževalno leseno igračo, ki ji ni para.

Delovna miza za male mojstre

Med najbolj priljubljene lesene igrače v tem hipu uvrščamo delovno mizo za male mojstre. Z izborom takšnega igralnega sredstva vaši otroci postanejo veliko iznajdljivejši pri delu. Svoje delavske veščine bodo urili s posebej zasnovano prikupno leseno delovno mizo. S tem ste jim v resnici kupili njihovo prvo delavnico.

Set lesene igrače vključuje delovno mizo, leseno, kladivo, vijake ter žago in še veliko drugih orodij. Vijake malčki lahko privijajo v leseno mizo in jih po želji odvijajo. Vsekakor to ni edina aktivnost, ki jo ponuja mikavna otroška delovna miza. Ne nazadnje so aktivnosti na tej mizi v veliki meri odvisne tudi od domišljije vsakega malčka posebej.

Mamljiva lesena igrače vlakec, ki ponuja razvoj motorike.

Tovornjak za recikliranje

Lesene igrače so lahko nadpovprečno poučne. Takšna je zagotovo igrača tovornjak za recikliranje. Z vlečnim tovornjakom za recikliranje se vaši mali junaki lahko izjemno zabavajo, obenem pa se učijo o recikliranju, sortiranju odpadkov, trajnosti. Veliko lahko izvedo tudi o našem okolju na sploh. Tu bo seveda dobrodošla tudi pomoč vašega znanja.

Paket tovrstne lesene igrače vključuje kar 6 različnih tipov smeti. Te se nato lahko sortirajo v različne vrste zabojnikov, in sicer znotraj tovornjaka. Različne oblike in barve učinkovito pomagajo krepiti otrokovo koordinacijo med očmi in rokami. Otroci torej z izbiro te lesene igrače dosežejo veliko okoljevarstvenega znanja, hkrati pa jim lesen simpatičen tovornjak ponuja še razvoj na področju ločevanja različnih oblik ter barv. Da je igra še zabavnejša, se boben, v katerem so smeti, vrti, in sicer tedaj, ko otrok vleče tovornjak.

Drevesna hiška

Na trgu lahko izbirate med prav posebnimi seti, ki vključujejo lesene igrače. V tem hipu imamo v mislih še eno izjemno priljubljeno igračo iz lesa. To je drevesna hiška, ki bi jo želeli uporabljati tudi odrasli, kaj šele otroci. Prekrasna lesena hiška je odlično darilo otroku, saj mu s takšno pozornostjo iz lesa lahko uresničite številne želje.

Hiška je sestavljena iz več nadstropij. Tudi zato so tovrstne lesene igrače za otroke tako mamljive. Otrok s pomočjo lesene drevesne hiške odkriva življenje prebivalcev v različnih nadstropjih. V prav vsakem od nadstropij se skriva kaj posebnega in edinstvenega.

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja