Pestra ponudba različnih fasadnih sistemov je pogosto razlog, da se mnogi potrošniki težko odločimo za nas najbolj primernega. Demit fasade so plod razvoja domačega znanja in proizvodnje, ki nudi vsaj 30 letno življenjsko dobo fasade.

Jasno je, da je govora o izjemno kakovostnih fasadnih sistemih, ki pa so pri nas tudi zelo razširjeni. Primerni so tako za obnovo dotrajanih fasad enodružinskih hiš ali večstanovanjskih objektov, kot tudi za novogradnje. To pa še ni vse. Demit fasadni sistemi so znani tudi po svojem odličnem razmerju med ceno in kvaliteto.

Demit fasadni sistemi so iz različnih plasti

Demit fasadni sistemi so izdelani iz šestih plasti. Najprej so na zid nalepljene toplotno izolacijske plošče, za kar se uporabljajo specialna lepila, zato ne potrebujejo dodatnega pritrjevanja. Na plošče se naneseta dva sloja kakovostne malte med katerima je vtisnjena armirna mrežica, ki ima funkcijo spajanja različnih slojev.

Ko se malta posuši, se na površino nanese ustrezen pred namaz in nanj še zaključni sloj. Zaključni sloj je dekorativni zaključni omet, ki je lahko v mineralni, silikatni ali akrilni izvedbi, na razpolago pa je v različnih strukturah in barvah.

Demit fasadni sistemi

Prednosti Demit fasadnih sistemov

Ko se odločamo za takšno investicijo kot je obnova ali izdelava nove fasade, najprej pomislimo na to, kaj bomo s tem pridobili in katere so prednosti naše investicije. Demit fasadni sistemi se tako lahko pohvalijo z mnogimi prednostmi.

Najpomembnejša je zagotovo toplotna izolativnost, ki jo Demit fasadni sistemi nudijo našemu objektu. Na ta način je ublaženo poletno pregrevanje bivalnih prostorov, pozimi pa se izognemo toplotnim izgubam. Posledica tega je, da se v bivalnih prostorih ne nabira vlaga in se prepreči razvoj nevarne plesni. Fasada nudi tudi učinkovito zvočno izolativnost, kar boste hitro opazili vsi tisti, ki živite ob prometnih ulicah in cestah.

Demit fasadni sistemi za obnovo dotrajane fasade

Obnova dotrajane fasade je lahko veliko bolj zakomplicirana kot pa izvedba na novogradnjah, zato zahteva nekoliko več pozornosti. Seveda je potrebno vedeti ali gre pri obnovi zgolj za obnovo zaključnega sloja, ali pa gre tudi za obnovo toplotne izolacije. Če boste za obnovo izbrali Demit fasadni sistem, je dobro izbrati izvajalca, ki ga tudi dobro pozna.

Izbrani ponudnik vam bo po ogledu objekta primerno svetoval za kakšen obseg obnove fasade bo šlo. Če je konstrukcija slaba in obstoječi omet že odpada, ga je potrebno pred tem ustrezno sanirati ali odstraniti, v tem primeru pa obstajajo tudi druge možnosti pritrjevanja izolacijskih plošč.

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja